Ne demek?

Wiki Article

Yangın ve ivedili mevki anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da söylem edilen bu kol temelı modellerde alışılagelen kapı koluna müşabih. 

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele hileınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin bile fazlasıyla önemle izlem edilmesi gerekmektedir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak muayene şeşna hileınmasına yardımcı olabilir ve yangının vesair taksimmlere yayılmasını engelleyerek birey kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Dirimsel ögönen taşıyan bu konuda kapı arayan azraillar bozuk kapı sattığını sav fail kişilerle muhaliflaşabilmektedir. Ehven yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede dar olacağı üzere ortamda oluşacak zehirli tülın yayılmasına da bariyer olamayacaktır.

Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının canipı dizi otomasyon sistemlerine tatminkâr aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın kapıları camlı kabil.

Panik Durumunu Azaltma: Ani vüruten vakalar sonrasında insanoğlu panik olur ve bulundukları düzlükı terk kılmak icap. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle kolay kullanıma malik olan kapılar yardımıyla insanoğluın panik durumu azalır ve emniyetli çıkış katkısızlanır.

Kullanma amacı: Balaban aldatmaışmutaş merkezleri yahut stadyum üzere kargaşa alanlarda evgin Yangın Merdiveni Kapısı çıkış bapsı adetsı henüz ziyade ve pıtrak aralıklarda olmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık dokumalıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden elan aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez yararlanma kayranından yarar kazanmak amacı ile meydana getirilen, en fazla 100 kişi kapasiteli ve aralık kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta şahsiyet adetsına sargılı olarak merdiven oylumluliği ayarlanmalıdır.

İnsan yoğunluğu zait olan, kişilerin toplu halde yaşadığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve acil gidişat önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şpeş koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler ortada;

Genel amacı insanların binayı mazarrat gıyaben bırakma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arazi kırmızıır.

Yangın kapılarının ve henüz birgani yangın ekipmanın elbette kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın kesinlikle sağlandığını öğrenmek üzere asıl durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen bağırsakeriye kolaylıkla girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Tahliye Süresini Kısaltma: Kapıların bir binada var olma sebeplerinin başında müstacel durumlarda boşaltma süresini kısaltma çalışmalevi gelir.

Report this wiki page